Öka din medvetenhet om stress…

…och bli mer HÅLLBAR! Häromdagen såg jag den nuvarande Lindex reklamen som visar hur kvinnan i filmen ska vara perfekt i allt hon tar sig för. Den slutar på ett ungefär hitta dig själv och bli ”sustainable”=hållbar. Detta har varit min egen inriktning det senaste halvåret. Det här är nämligen dagen, som för precis ett år sedan mitt liv bokstavligt talat vändes upp och ner. Meningen ”gå in i väggen” eller utbränd var inte längre oförståelig eller icke-existerande, istället tillhörde jag nu en stor grupp människor som har varit igenom precis det samma. Nu ett år senare har jag fått tillbaka mitt liv på ett nytt sätt och ett mycket bättre sätt.  Jag kan nästan garantera att var och en av oss har någon som vi känner har /har haft stressrelaterad ohälsa. Eller kanske går du själv med fysiska problem som till exempel ständig huvudvärk, ont i nacken eller irriterad tarm? Eller är du ofta orolig, irriterad eller nedstämd, men vet inte vad det beror på?

Många har en inställning till stress att det handlar om att ha mycket att göra på jobbet. Det kan alla ha, från och till, men det är inte därför du blir utbränd. Stress handlar om så mycket mer. Alla gånger du till exempel oroar dig, får dåligt samvete eller dömer dig själv kan du försätta dig i en fysiologisk stressreaktion. Lägger vi då på den ständiga uppkopplingen mot sociala medier, ett samhälle som är inriktat på prestation tillsammans med våra inre krav och prestationsbaserad självkänsla kan detta vara riskfaktorer för en hjärna som är anpassad för ett helt annat liv. Vår biologiska hjärna har inte hunnit ikapp hur dagens samhälle ser ut.

För att du ska bli hållbar är det viktigt att ta reda på just dina stressorer och hur du kan bli motståndskraftig mot yttre påfrestningar genom att träna upp din inre mentala styrka.

Välkommen in på min hemsida!

Lämna en kommentar