Hur tar du dig förbi en motgång i livet?

Vad händer i dig när du möter en riktig motgång? En plötslig vändning? Något du inte var beredd på. Något som kom från en hel klarblå himmel. Plötsligt är situationen bara där vare sig du vill eller inte. Och hur mycket du än strävar emot kommer det inte ändra fakta. Du vill inte inse. Du vill inte förstå. Du vill bara att det ska försvinna. Känner du igen dig? Har du varit med om det någon gång. Hur tog du dig igenom det?

Det har absolut hänt mig. Den där plötsliga vändningen från en glädjefylld dag till en sorgsen dag. Det har både varit stora och små motgångar med åren vilket jag tror de flesta har stött på någon gång i livet. Det viktiga är hur man tar hand om motgången. Plockar man isär det, analyserar, tänker man katastrof eller blir man totalt apatisk? Ja, det finns många olika sätt för att undvika eller försöka få kontroll över det oundvikliga.

I en situation där du möter motgång tänker jag att det ändå är bra om man försöker hitta sätt som får en att må så bra som möjligt under tiden. Med det sagt menar jag inte att man inte får vara ledsen eller arg. Jag menar bara att inte vara mer ledsen än det som finns framför en. Att inte vara ledsen för det som idag inte finns. För det är ingen idé. Det blir som det blir. Låter det hårt? Ja, kanske men också ett av många alternativ för att överleva.

Det här är mina 3 tips när ni möter (svåra) motgångar.

  1. LEV I NUET: Jag kan inte nog betona hur viktigt det är. Det är oftast ingen idé att spekulera för långt framåt om det inte leder till en konkret handling som faktiskt kan göra saker ännu bättre.
  2. LYSSNA/SE PÅ FAKTA: Vi är mästare på att fantisera ihop mer än det som är sanningen. Ibland kan det vara bra att se och lyssna på ren fakta.
  3. ACCEPTANS: Innebär inte att man accepterar situationen utan att man accepterar att det är som det är. Först då kommer man kunna gå vidare.

Lämna en kommentar