Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Jordklok.

Jag vet inte hur det är med dig men för mig finns ett sådant där lite extra behov av något sött där till kaffet på eftermiddagen. Gärna något med choklad i.

Nu har jag hittat ett alternativ till det där lilla chokladsötsuget en fredags- eller lördagseftermiddag-en antiflammatorisk chokladboll fylld med nyttigheter. För det är just det jag är ute efter. Att hitta ett lika gott alternativ även om det är vegetariskt, veganskt eller vad man nu vill kalla det.

Samtidigt tror jag att som med allt annat är lagom och variation i kosten det bästa utan att vara någon kostrådsexpert. Jag delar med mig av det jag känner till, försöker läsa mig till i olika vetenskap (som också kan skilja sig åt) och vad jag själv äter. Sen får du själv ta ställning om du vill pröva på något recept.

I alla fall jag tycker den här är supergod!

https://ion.jordklok.se/t/t?a=1236848151&as=1442311880&t=2&tk=1

Mandlar finns magnesium, järn och kostfiber. Cashewnötter innehåller bland annat zink , folsyra och järn. Dadlar är ett bättre sötningsmedel än socker då det innehåller kostfiber men precis som all annan torkad frukt har dadlar ett högt fruktsockerinnehåll. Fördelen med dadlar är också att de inte är raffinerade som vanligt vitt socker är. Och kakao, ja det är fullt med antioxidanter, tre gånger mer än det gröna teet.

Ingredienser

1 dl mandlar (skalade eller med skal)

1 dl cashewnötter

8 dadlar

2,5 msk kakao

2 msk kokosolja

1 msk linfröolja (här kan man välja att ta kokosolja helt och hållet)

1/2 dl havregryn (kan ha glutenfria här)

2 msk kaffe

kokosflingor

Mixa ihop alla ingredienser utom kokosflingorna med en stavmixer, rulla ihop till bollar och rulla dom i kokosflingorna.